162 931 участници в октомврийския кръг на  ще получат днес резултатите

...
162 931 участници в октомврийския кръг на  ще получат днес резултатите
Коментари Харесай

DiscoverEU: 47 700 карти за пътуване за млади европейци 

162 931 участници в октомврийския кръг на  ще получат през днешния ден резултатите по отношение на кандидатурите си. Карта за пътешестване ще получат общо 47 700 младежи на 18 години. Успешните претенденти ще пътуват независимо или в група до пет души сред март 2023 година и февруари 2024 година Пътуването ще се реализира най-вече с трен, с някои изключения, с цел да могат да вземат участие живеещите на острови или в отдалечени региони.

Комисарят по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел заяви:„ Благодарение на DiscoverEU 47 700 младежи скоро ще стартират да възнамеряват пътуването си в Европа и ще се причислят към непрестанно възходяща общественост от мобилни европейци. И защото нашите младежи желаят да открият културни забележителности по време на своите пътувания, добавихме карта за отстъпка за културни действия към пакета и публикувахме на Европейския юношески портал. Желаем незабравимо преживяване на всички спечелили. ”

Като част от програмата Еразъм+, за кандидатстване беше отворен за млади европейци, родени сред 1 януари 2004 година и 31 декември 2004 година, от държави-членки на Европейски Съюз, както и от асоциирани към Еразъм+ страни (Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Северна Македония, Сърбия и Турция). Избраните участници ще могат да се възползват от осведомителни сесии преди заминаването или срещи в цяла Европа, с цел да се ускори просветителното измерение на пътуването. На 12 януари в официалната  ще се организира сесия с въпроси и отговори онлайн, на която определените участници ще получат информация за бъдещото си пътешестване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР